20 Aralık 2008 Cumartesi

Arama Motoru Optimizasyonu

Arama Motoru Optimizasyonu (Seo); gerek bir kurumun tanıtımı açısından ve gerekse o kurumun dünyanın herhangi bir yerindeki çocuktan yaşlısına potansiyel müşterilere ulaşmak ve kazancını katlamak açısından gerçekten de stratejik önem taşımaktadır.
Bir web sitesinin kendi sektörüyle ilgili hedef arama kelimelerinde başta Google Arama Motoru olmak üzere arama motorunda ilk bir kaç sayfada,daha üst sırada yer almasını sağlayacak web site içi ve dışında yapılan iyileştirmeler ve düzenlemelerdir.

Arama Motoru Optimizasyonu işlemi yapılarak bir kurumun web sitesi ürünlerini kullanması gereken potansiyel müşteriye belli başlı arama motorlarında (özellikle Google da,MSN de) ilk önce ulaşır. Günümüzde internetin yaygınlığı ve insanların bir çok şeyi arama motoru arama çubuğunda yapılan arama ile bulduğu aşikardır.Özellikle Türkiye’de en çok Google arama motoru ve arkasında MSN en çok arama yapılan arama motorları olma durumundadır. Yahoo da kullanılmaktadır ancak Türkiye’de Google en çok arama yapılan arama motoru konumundadır.

Bir web sitesi kendi sektörü ile hedef arama kelimelerinde arama motorlarında-Google da- ilk birkaç sayfada internet ziyaretçilerinin karşısına gelmiyorsa doğal olarak internet kullanıcılarına yani potansiyel müşteriye ulaşamayacaktır zira yapılan araştırmalar internet kullanıcılarının Google ve diğer arama motorlarında arama yaparken en fazla birinci sayfada ilk birkaç sırada çıkan sonuçlara baktığı,en fazla baksa baksa ilk iki bilemediniz üç sayfada çıkmakta olan arama sonuçlarına baktığını göstermektedir.