10 Temmuz 2009 Cuma

Microsoft'un Yeni Arama Motoru Bing ve Google

Günümüzde artık internetle haşır neşiriz ve herşeyi arama motorlarında yaptığımız arama ile buluyoruz. Bu nedenle de arama motorları günlük hayatımızdaki yerini çoktan aldı.

Dünya devi Google en çok arama yaptığımız arama motoru olma özelliğini halen koruyor ancak Microsoft da Bing arama motoru'nu devreye koydu,bakalım Microsoft'un Bing'i Google'ın başarısını yakalayabilecekmi?

Sanmıyorum,Microsoft ve Google bence bence birbirlerinin iş alanlarına el atmamalılar,Google da Browser vs işlerine girmemeli diye düşünüyorum. Herkes kendi asıl konusunda en mükemmeli yakalamaya çalışmalı.

Hem Microsoft,hem de Google hepimizin sevdiği Bilişim Devleri,onlarla bir çok şeyi yaşadık,onlarsız yapamıyoruz ancak bu iki dev şirket bence birbirlerinin asıl alanlarına el atmamalı. Mevcut iyi bilindikleri konuda daha da iyi olmak için uğraşırlarsa daha verimli işler yaratırlar.

Daha önce de Cuil,Hakia vb bir çok Search Engine devreye girdi ancak Google en çok arama yapılan arama motoru olma konusundaki birinciliğini
kimseye kaptırmak niyetinde değil.

Buna karşın,yine de Amerika Birleşik Devletleri'nde Bing'in aramalarda 2.sıraya yerleştiği yerleştiği belirtiliyor.

Yahoo ise bakalım ne yapacak?İzleyecek ve göreceğiz.


Google arama sonuçları Google'ın PR ve Link Popularity kriterleri nedeniyle kirlenme gösteriyor ve Google arama sonuçlarındaki bu kirliliğe karşı yeni uygulamaları devreye koyuyor.Google Seo yapmak çoğu için artık daha güç olacak.Çünkü pek çok web master habire bir yerlerden link alarak sahte Popülerite yaratmakla meşgul hala.