13 Eylül 2007 Perşembe

Arama Motorlarına Kayıt

İçinde bulunduğumuz Bilgi çağında internet en güçlü kitlesel tanıtım aracıdır ve bu aracı çok doğru bir şekilde, amacına uygun olarak kullanabilmeniz gerekir. Çoğu firmanın önemli miktarda para harcayarak yaptırdığı web siteleri arama motorlarında bulunmadığından; ürün ve hizmetlerine ihtiyacı olan potansiyel müşterilere ulaşamamakta ve internet denilen medyadan faydalanamamaktadırlar.. 

Web tasarım firmalarının büyük çoğunluğu “arama motorları” stratejisinden hiç anlamadıklarından yanlış bir web tasarım yapmanın yanısıra, arama motorlarına kayıt da önemli olan metatagları dahi websitelerine koymamaktadırlar.Sizin web siteniz de dünyanın en güzel görünüşüne sahip bir web sitesi olabilir,ancak acaba arama motorlarında bulunmaktamıdır?

Çoğu kurum bize;arama motorlarında hiç bulunmadıklarından şikayet ederek başvurmaktadır. ''Arama Motorlarına Kayıt”dan ÖNCE WEBSİTENİZİN site içi “Arama Motoru Optimizasyonu” yapılmalıdır.

Web site içi Arama Motoru Optimizasyonu yapılmadan, isterseniz bin kere arama motoruna kayıt olun,iyi sıralarda,ilk sayfalarda bulunmazsınız.Oysaki çoğumuzun arama motorunda ilk bir kaç sayfaya,bilemediniz 10-15 sayfaya kadar baktığı hepimizin malumudur.Kaç kişi arama motorunda arama yaparken 25..sayfaya kadar bakıyor?

Web Sitenizin Verimli olması için; öncelikle  Web tasarım doğru yapılmalıdır.Doğru bir web tasarım demek çok hoş flash animasyonlar demek asla değildir. Bilakis bu ağır flash animasyonlar,arama motorlarında kolay-çabuk görüntülenmeniz açısından doğru değildir. Domaininiz,Hosting servisiniz de önemlidir,üstelik Internette güçlü bir tanıtım stratejisi oluşturmalısınız.Tanıtım stratejinizin temelinde arama motoru kayıt işlemi yatar.