13 Eylül 2007 Perşembe

Arama Motoru Optimizasyonu

''Arama Motoru Optimizasyonu bir web sitesinin arama motorlarında daha üst sıralarda çıkması için yapılır.'' cümlesi klasik cümle olarak her yerde var ve hepimizin ezberinde.

Ancak Bu Arama Motoru Optimizasyonu'nun nasıl yapıldığı,özellikle Google için Google Arama Motoru Optimizasyonu'nun nasıl yapıldığının detayı hakkında yeterli kaynak bulunmaz. Neden?

Arama Motoru Optimizasyonu ile Arama Motorlarında sıra yükseltmek yarıştır. Özellikle Google da ilk sayfada,ilk sırada çıkmak için bazı rekabet yoğun sektörlerde kıran kırana bir yarış vardır. Türk Firmaları henüz bu yarışın yeterince farkında değildir. Ancak Yurtdışında Seo Google (Google Uzmanı) olarak çalışan kişiler çok iyi paralar kazanmaktadır. Seo-Optimizasyon yapan kişiler doğal olarak tekniklerini pek açıklamazlar. Bildirdikleri hususlar ise Arama Motoru Optimizasyonu-Google Optimizasyon konusunda son derecede genel hususlardır.

Çoğu Seo Tools sitelerindeki Arama Motoru Optimizasyon araçları öylesine genelki...Bunlar özellikle Yahoo Optimizasyonu için kullanılabilir ancak Google Optimizasyon ile Yahoo Optimizasyonu son derecede farklıdır.

Msn Optimizasyonu Google Optimizasyon'a benzer ancak Google Optimizasyon'dan çok ama çok basittir MSN Optimizasyonu.

Arama Motoru Optimizasyonu yaptıracaksanız Firmanın Referanslarını telefonla tek tek araştırmanızı öneririm. Kıytırıktan hiç kimsenin arama yapmadığı Dış kapının mandalı kelimeler ve 200.000 arama sonucu gibi durumlarda Google da birinci sayfada çıkmak ile rekabetin kıran kırana olduğu,herkesin link peşinde olduğu,büyük reklam paralarının harcandığı,12 milyon gibi arama sonucunun çıktığı esaslı rekabetli kelimelerde Google birinci sayfa-ilk sırada çıkmak çok ama çok farklı hususlardır.

Üstelik rekabetin çok yoğun olduğu arama kelimelerinde Google Arama Motoru Optimizasyonu süreklilik ister.
Google Birinci Sayfa-Birinci sıra-kimse garanti edemez. Google Birinci sayfa-birinci sırada Google da sol taraftaki normal arama sonuçlarının çıktığı kısımda birinci sırada çıkmak öyle kolay bir iş hiç değildir ve bu iş için size komik çalışma ücreti teklifi veren kişilere pek de güvenmemek sizin yararınızadır.

Arama Motoru Optimizasyonu-Seo for Google-Google Optimizasyonu demek sadece belli bir takım link sitelerine site kaydetmek değildir.

Arama Motorları'nın hepsinin mantığı farklıdır. Arama Motorları arasında ortak Optimizasyon teknikleri varsa da Google için Optimizasyon hepsinden çok çalışmak ister.

Google için Domain adınızdan tutun,Domain yaşınız,Hostunuz,Web Site tasarımı,Link Popülerliği vs.vs. bir çok farklı etkenlere uzanan durum söz konusudur. Google Arama Motoru Optimizasyonu teknikleri ise sırdır ve arama motoru optimizasyonu başarısı bu sırrın ne kadarının çözülebildiğine bağlıdır.