13 Eylül 2007 Perşembe

Seo Uzmanı,Arama Motoru Uzmanı,Seo for Google

Arama Motoru Uzmanı (Seo)
Seo kelimesi ''Search Engine Optimization'' açılımlıdır. Türkçesi Arama Motoru Uzmanı,Arama Motoru Optimizasyonu Uzmanı vb.şeklinde çevrilebilir.

Çok farklı Seo teknikleri vardır. Seo; bir web sitesinin Arama Motorlarında daha üst sıralarda çıkması için yapılır. Seo etkisi uzun sürelidir,ancak Seo devamlılık gerektirir. Özellikle rekabet yoğun sektörlerde sürekli çalışmak gereklidir. Bir defa Seo uygulandı,tamamdır şeklinde düşünemeyiz. Çünkü her web site sahibi arama motorlarında birinci sayfada,ilk sırada çıkmak ister. Bu nedenle de sürekli yarış söz konusudur. Özellikle Google Arama Motoru Optimizasyonu diğer arama motorları Optimizasyonu'ndan farklılık gösterir.

Arama Motoru Uzmanı veya Arama Motorları Optimizasyonu Uzmanı-Seo Expert-şeklinde bahsedilen kişiler Seo-Optimizasyon tekniklerini tam olarak açıklamazlar,çünkü yarış söz konusudur.

Bir çok Seo Sitelerinde bahsedilen Seo Tools sitelerinde belirtilen hususlar ise Arama Motoru Optimizasyonu konusunda çok genel kalmaktadır. Özellikle Google Optimizasyonu-Seo for Google- diğer Arama Motorları Optimizasyonu'ndan çok ama çok çok farklıdır. Google Optimizasyonu karmaşıktır. MSN için Optimizasyon en kolayıdır. Yahoo ise sadelik sever. Seo sitelerinde belirtilen bir çok Optimizasyon teknikleri ise genelde Yahoo Arama Motoru Optimizasyonu için geçerlidir. Çünkü Seo Tools vb siteler genelde yurtdışında çok boldur. Türkiye'de ise genelde yurtdışındaki Seo Optimizasyon konusundaki sitelerden direkt çeviri yapılmaktadır.

Seo demek çoğunun sandığı gibi siteyi çeşitli link sitelerine kaydetmek değildir. Site içi Optimizasyon ve site dışı Optimizasyon yöntemleri vardır. Özellikle Google Optimizasyonu Optimizasyon konusunda en karmaşık olanıdır.

Bence Google iyi yere postu sermiş,bütün dünyada sponsor bağlantı yöntemiyle akıl almaz paralar kazanıyor. Bir de Google çeşitli web sitelerine Google reklam için tıklama başı para ödüyor tabii bu tıklama başı verdiği paralar devede kulak. Herkes para kazanmak için işi gücü bırakmış habire yeni siteler yapıyor,Google adsense yoluyla para kazanmak için. Yani Google çok ama çok büyük bir pazar oluşturmuş ve bu gidişata dur diyen yok.

Bizim ülkemizde de Google Reklam için Şirketler büyük paralar ödüyorlar. Yani paramız sürekli dışarı akıyor. Bu akan para Türkiye'nin parası. Halbuki TC Arama Motoru kurulsa ve Devlet elinde Bilişim takımı tarafından yönetilse,TV ve basında Yerli Arama Motoru reklamları yapılssa sanırım hepimiz Türk insanı olarak TC Arama Motoru'nda Sponsor bağlantı oluşturur ve aramalarımızı kendi ülkemizin arama motorunda yaparız diye düşünüyorum ...

Bizim Ülkemizde hiç mi yazılımcı yok,Beyin insanı yok,ne demeye değerlendiremiyoruz,bu durum şahsen Türk insanı olarak gücüme gidiyor.Herkes tutturmuş bir Google,adamlar bütün dünyayı ellerine geçirmişler,habire para kazanıyor.

Bu arada daldım, Arama Motoru Uzmanı (SEO), Seo Google konusundan laf nereye geldi,ama her zaman olduğu gibi paramızı oluk oluk dışarı akıtmak,Tarımda her şeyimiz varken buğdayı dışarıdan satın alıyor hale gelmek,Tarım ekimimizin üretimimizin kısıtlanması Türk insanı olarak çok gücüme gidiyor. Bor kaynaklarımızın yerinde yatıyor oluşu,petrol alanlarımızın işletilmemesi... Uzun lafın kısası; dert çok ülkemizde...

Google Seo konusunda da hileli teknikler kullananlar var. Bunlar zararınıza. Seo Uzmanı,Seo Expert,Arama Motoru Uzmanı diye internette bulduğunuz ve görüştüğünüz kişilerin Firma referanslarını telefon ederek soruşturmak sizin yararınıza.


Arama Motorlarına Kayıt